vizuální design

aquacentrum Měřín

rekonstrukce plaveckého bazénu a dostavba pavilonu vodních atrakcí            |            informačně-orientační systém >>
Vojenská zotavovna Měřín, Slapská přehrada
autoři: Petr Nosek, Jindřich Sadílek, Pavel Kubeš | spoluautor: Jaroslav Šubrt (interiér)
investor: VLRZ (Volareza) | investiční náklady: 50 mil. Kč

Návrh rekonstrukce prostor stávajícího plaveckého bazénu zahrnuje rozsáhlejší úpravy zázemí. Nová recepční hala s barem je průhledem propojena s bazénovou částí. Výrazně byl rozšířen ochoz podél bazénu, který navazuje na klidovou zónu s whirpoolem. Ochoz bazénu je u vchodu do šaten propojen lávkou s pavilonem vodních atrakcí. Pavilon vodních atrakcí tvoří s plaveckým bazénem jeden interiérový celek a nabízí divoký kanál s masážními tryskami a dalšími relaxačními prvky, tobogán, jeskyni, brouzdaliště. Z urbanistického hlediska celého areálu zotavovny je důležité doplnění nové výrazné vertikály - věže tobogánu s převýšení okolo deseti metrů. Věž má i statickou funkci, je na ní zavěšena střecha pavilonu. Vnitřní prostor je charakterizován oblými organickými tvary, které odpovídají hlavním atrakcím - divokému kanálu a dojezdu tobogánu. Centrální bazén vodních atrakcí je navržen se stoupajícím dnem a doplněn protiproudem. Divoký kanál je v zadní části překryt ochozem a prochází tunelem, doplněným průhledem shora. Další vodní plocha, dopadiště tobogánu, pod ochozem pokračuje jeskyní, oddělenou vodní clonou. Na protější straně je navrženo brouzdaliště se skluzavkou a vodním hříbkem.
 
 
 
 
aquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merinaquacentrum Merin

TETRAZON